Dodeljene subvencije za razvoj ženskog preduzetništva (foto+video)

Ugovore za podsticanje razvoja ženskog preduzetništva dobile 24 korisnice

U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot danas su dodelljeni ugovori korisnicama, koje su dobile bespovratna sredstva od Grada u okviru Konkursa za podsticanje razvoja ženskog preduzetništva.

Gradonačelnik Vladan Vasić je u svom obraćanju čestitao sugrađankama na subvencijama koje su dobile za razvoj svog posla. Vasić je istakao da razmatraju mnoge ideje kako bi podstakli ljude da se bave preduzetništvom, a ovo je samo jedan od načina da sektorski podrže zapošljavanje.

Prema rečima Nenada Petrovića iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, žensko preduzetništvo je uvedeno prošle godine. Ovoga puta su uz podršku Kabineta ministra za regionalni razvoj obezbedili pet miliona dinara i podržali 24 žene preduzetnice.

Ivana Kostić, vlasnica Radionice za izradu torti i kolača “Nugatelina”, kaže da je pet godina u preduzetništvu i da je prvi put konkurisala kod lokalne samouprave za ovakav vid pomoći. Dobila je 235.000 dinara i iskoristiće ih za nabavku dodatne opreme.

Biljana Marinkov, vlasnica Radionice za izradu suvenira i dekupaž dekoracije “Deku Pi”, po ovom javnom pozivu konkurisala je za 180.000 dinara. Uz dodatno sopstveno učešće planira nabavku repro materijala što će im, kako je rekla, omogućiti da prošire asortiman.

Radmila Đorđević, vlasnica Frizerskog salona “Lala”, dobila je 250.000 dinara što će iskoristiti za obnovu opreme u salonu. To će poboljšati uslove rada i omogućiti upošljavanje novih lica, dodala je Radmila Đorđević.

Na Konkursu za podsticanje razvoja ženskog preduzetništva bilo je 57 zahteva. Maksimalni iznos granta koji su preduzetnice mogle da dobiju je 250.000 dinara.

Izvor: Pulsonline.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *