Subvencije za biljnu proizvodnju od 18.000 dinara

Subvencije za biljnu proizvodnju od 18.000 dinara

Subvencije za biljnu proizvodnju  – Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara raspisan je 1. februara, i trajaće do 1. marta 2024. godine.

NOVI USLOVI ZA 18.000 DINARA OD DRŽAVE: Evo šta mora da se ispuni

Podnošenje zahteva poljoprivrednih proizvođača za subvencije i podsticaje po hektaru za biljnu proizvodnju i za refakciju akcize za gorivo odvija se nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena, objavilo je danas Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede.

Kako se navodi u obaveštenju upućenom poljoprivrednim proizvođačima, neophodno je da pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG) poljoprivrednici urede podatke o površinama i biljnim kulturama na parcelama i da izvrše obnovu registracije poljoprivrednog gazdinstva.

Subvencije za biljnu proizvodnju – šta je potrebno?

Za podnošenje zahteva za subvencije za ovu meru nije potrebno posedovanje fiskalnih isečaka (računa).

Takođe, dodaju, u toku je i podnošenje zahteva za refakciju akcize putem portala eAgrar, a pri kupovini goriva neohodno je da provere da li fiskalni računi sadrže potrebne podatke broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) i jedinstveni matični broj građana (JMBG) odnosno poreski identifikacioni broj (PIB) ukoliko se radi o pravnom licu.

Sve neophodne informacije o procesu prijave, načinu i uslovima za prijavu za podsticaj za sertifikovano seme biće blagovremeno objavljene na sajtu MPŠV i Uprave za agrarna plaćanja, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

Један коментар

  1. […] – Ovim pozivom oprеdеljеna su srеdstva za kvalitеtnе priplodnе mlеčnе kravе, kvalitеtnе priplodnе tovnе kravе i bikovе, kvalitеtnе priplodnе ovcе i ovnovе, kozе i jarčеvе, kvalitеtnе priplodnе krmačе i nеrastovе, roditеljskе kokoškе tеškog tipa, roditеljskе kokoškе lakog tipa, roditеljskе ćurkе, kvalitеtnе priplodnе maticе riba šarana i kvalitеtnе priplodnе maticе riba pastrmkе – prеcizira sе u saopštеnju Ministarstva poljoprivrede. […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *