Novi vaučeri za turizam - javni poziv za nove vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji

Novi vaučeri za turizam – javni poziv za nove vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji

EVO KADA STIŽE NOVA TURA VAUČERA ZA ODMOR! Građani oduševljeni idejom, sve veći broj zainteresovanih!

Novi vaučeri za turizam se očekuju do kraja meseca! U januaru ove godine, po deseti put je pokrenuta akcija podele vaučera za odmor u Srbiji i to je bio prvi krug vaučera 2024. godine.

Prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji podeljena je 15. januara za samo 4 sata.

Udruženje ‘Moja Srbija’ uputilo je poziv Vladi Republike Srbije da tokom maja pusti u opticaj dodatnih 150.000 turističkih vaučera, čime bi se u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana.

Očekuju se novi vaučeri jer su u prvom krugu vaučeri nestali za 4 sata

– Najveći broj građana kovji u januaru nisu uspeli da predaju formulare i da ostvare pravo na subvencionisani smeštaj, očekuje nastavak akcije, kako bi bili u mogućnosti da organizuju svoj odmor u Srbiji po povlašćenim cenama – rekao je Milan Ristić iz udruženja ‘Moja Srbija’ i dodao da su se sada ugostitelji našli u problemu jer su tokom marta, aprila i maja imali veliki broj nepopunjenih termina zbog otkazivanja rezervacija, a isti problemi će se nastaviti i tokom juna.

Udruženje ‘Moja Srbija’ je u više navrata zahtevalo od Vlade Republike Srbije da se kvota odobrenih vaučera poveća sa 100.000 na 250.000, da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara, kao i da se početak akcije pomeri sa 1. januara na 1. februar.

Iz ovog udruženja podsećaju da je u janauru ove godine, deseti put pokrenuta akcija podele vaučera za odmor u Srbiji, kada je odobrena kvota od 100.000 vaučera koji su podeljeni za samo jedan dan.

Prihvatanje prethodnih zahteva da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara i da se termin početka akcije pomeri na 15. januar, doprinelo je da ova subvencija ponovo postane veliki zamajac za razvoj domaćeg turizma u Srbiji, a da ugostitelji lakše i pravilnije organizuju rezervaciju svojih kapaciteta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *