Subvencije za fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava - IPARD 3 program

Subvencije za imovinu poljoprivrednih gazdinstava – IPARD 3 program

Subvencije za imovinu poljoprivrednih gazdinstava – Objavljen je Prvi javni poziv u okviru IPARD 3 Programa za donacije koje se odnose na investicije u primarnu poljoprivrednu proizvodnju – Mera 1 – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, sa bespovratnim sredstvima od 60-75 procenata vrednosti investicije i maksimalnom iznosom podrške od čak milion evra.

KRENULA JE PRIJAVA ZA OVE SUBVENCIJE: Rok je do 24. maja, a evo ko može da se prijavi

Za ovaj Javni poziv opredeljena su do sada značajna sredstva u iznosu od 4.809.728.000,39 dinara dinara, rok za podnošenje prijava je od 23. februara do 24. maja 2024. godine. Na konkursu mogu učestvovati fizička, pravna lica i zadruge koji investiraju u okviru sledećih sektora:

– Meso;

– Jaja;

– Povrće;

– Voće;

– Sadni materijal;

– Žitarice i industrijsko bilje;

– Grožđe i,

– Ribarstvo.

Novine vezane za Subvencije u poljoprivrednih gazdinstava

Novina je da je ovaj javni poziv samo za investicije u izgradnju novih objekata, kao i opremanje tih novih objekta, podizanje novog ili obnavljanje postojećeg višegodišnjeg zasada voća, podizanje zasada sadnog materijala, izgradnja i opremanje plastenika.

Više izmena

U odnosu na prethodni ciklus IPARD programa sada ima više izmena u zahtevima za investititore, kao i u postupku konkurisanja. S obzirom da je konkurs u toku te i da je sam postupak konkurisanja zahtevan i iziskuje dosta vremena potrebno je što pre krenuti sa pripremom dokumentacije.

Na IPARD 2 programu, više od polovine predatih prijava su u nekoj fazi IPARD kontrole odbijene. Veoma je važno imati konsultantsku kuću koja ima kapacitet i iskustvo da vodi investitora kroz ovaj postupak kako bi sa što većom verovatnoćom realizovao željeni projekat.

Alo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *